До вашої уваги кращі сорти насіння кабачків американської селекції.
Обрані найбільш популярні у городників сорти і гібриди, які дають прекрасний урожай і зарекомендували себе як найкращі сорти кабачків в нашій кліматічній зоні.
Купити насіння кабачків в Україні Києві, насіння кабачків поштою, недорого насіння кабачків,
американські насіння кабачків.
Насіння кабачків Київ, ціни на насіння кабачків.
Кабачок - це однорічна, однодомна, роздільностатева, тепло - і світлолюбна трав'яниста овочева рослина. В Україні насіння кабачка вирощують у відкритому грунті і під плівковим покриттям для отримання ранньої товарної продукції розсадним і безрассадним способами.
Коренева система кабачків починає формуватися до виходу сім'ядолей на поверхню грунту. Головний корінь проникає в грунт на глибину до 1,5 м більше, а бічні корінці розростаються в ширину більше 150 см і в основному розміщуються на глибині 40-50 см. Вони відіграють основну роль в забезпеченні рослин водою і поживними речовинами.
Найбільш придатними грунтами для вирощування кабачка є чорноземи, темно-сірі подзоленние грунту і наносні ґрунти легкого механічного складу. Важкі, кислі і перезволожені ґрунти непридатні для вирощування кабачка. На них погано розвивається коренева система, внаслідок чого низька продуктивність рослин і схожість насіння кабачка.
Плід кабачка - помилкова ягода. Вони бувають циліндричні, дугоподібні, гладкі, без насіннєвих камер. У технічній стиглості плоди - біло-зелені, зелені, темно-зелені. М'якоть біла, світло-зелена, світло-оранжева, ніжна.
Насіння кабачка збирають у біологічній зрілості яка настає на 60-70 добу після запліднення. Для отримання високо-якісного насіння кабачка, плоди після збору врожаю, потрібно закладати на дозрівання на 15-20 діб до розм'якшення м'якоті, потім насіння кабачка вибирають, промивають і просушують до потрібної вологості. Насіння кабачка - плоске, кілька подовжене, з рубчиком і з твердою шкіркою, молочно-білого або світло-жовтого забарвлення, середнього розміру.
Маса 1000 насінин кабачка становить 140-200 грам. При вологості 9% схожість насіння кабачка зберігається 6-8 років.
По відношенню до тепла кабачок - теплолюбива культура. Насіння кабачка проростає при температурі 10-12 ° С. При температурі 18 -20 ° С сходи з'являються через 8-10 днів, а при 10 ° С - через 25-30 діб, при цьому вони з'являються нерівномірно, з дрібними сім'ядолями мають світло-зелений колір. До зниження температури повітря рослини дуже чутливі, а короткочасні заморозки до мінус 1 ° С призводять до їх загибелі. При тривалому зниженні температури до 8 ° С зростання кабачків припиняється. Рослини починають цвісти при температурі 18-20 ° С. Оптимальна температура для росту і розвитку кабачків становить 22-30 ° С. Температура повітря більше 35-40 ° С чинить негативний вплив на розвиток пилку, в результаті чого зав'язь плодів часто обсипається, що знижує продуктивність рослин.
По відношенню до світла кабачок так само, як і огірок, є культурою короткого дня, інтенсивне сонячне освітлення при достатній вологості грунту і повітря підсилює фотосинтез, в результаті чого підвищується продуктивність рослин. Тому навіть у молодому віці неприпустимо загущення рослин і засміченість посівів. Це пов'язано з тим, що при надмірному загущенні або засміченості, посилюється ріст рослин, витягуються веrетатівні органи і зменшується утворення жіночих квіток, що призводить до зниження врожайності кабачка.
У порівнянні з огірком кабачок більш сухостійкий. Однак, відсутність опадів і поливів в південних районах в період вегетації негативно впливає на продуктивність рослин і знижує якість плодів. Оптимальна вологість грунту для вирощування високого врожаю плодів кабачка 70-80% НВ, а відносна вологість повітря - 80-85%.
Кабачок добре реагує як на органічне так і на мінеральне добриво. З ґрунту кабачок виносить на 100 ц товарної продукції до 27,5 кг азоту, 14,6 кг - фосфору і 40,5 кг калію.
Особливість його вирощування в відкритому грунті полягає в тому, що насіння кабачка висівають, коли грунт прогрівається не нижче 10-12 ° C, a горшкові розсаду 25-30 - денного віку (загартовану) висаджують, коли мине загроза весняних заморозків. Насіння кабачка висівають широкорядним способом з шириною міжрядь 70, 90 і 140 см або стрічковим - 120 і 140 см, а в стрічці 60 і 70 см, в залежності від грунтово-кліматичних умов.
Норма висіву насіння кабачка 3-5 кг / га, в залежності від способу посіву. Глибина загортання насіння 4-6 см, а в південних районах - до 8 см. При квадратно-гніздовому способі вирощування в ямку висівають 3-4 насінини. Горшкову розсаду віком 25-30 діб висаджують за схемою 90 х 90 см або 140 x 70 см з розрахунку 1-2 рослини в ямку, в залежності від грунтово - кліматичної зони.
Особливості догляду за рослинами полягає в тому, що при вирощуванні кабачка з насіння рослини в рядках проривають у фазі 2-4 справжніх листків при ширині міжрядь 70 см на відстані 60-70 см залишаючи одну краще розвинену рослину, а при 120 і 140 см - на таку ж відстань, залишаючи в гнізді 2 краще розвинених рослини кабачка.
Подальший догляд за рослинами полягає в підтримці площ в чистому від бур'янів стані, поливах і боротьбі зі шкідниками та хворобами. Урожай плодів збирають через кожні 3-4 дні, не допускаючи переростання плодів. Урожайність плодів у відкритому ґрунті в технічній стиглості становить 80,0-100,0 т / га і більше.
Терміни висадки горшочной розсади залежать від способів обігріву споруд, коли температура грунту досягне 14-16 ° С. Схема посадки 100x50, 90x70 або 90 + 100 x 50-70 см. Під парникову раму висаджують дві рослини. Під малогабаритне покриття можна висівати і насіння кабачка безпосередньо в грунт, коли його температура досягне 12-14 ° С.
Культуру ведуть без підв'язки. При настанні теплої погоди знімають парникові рами і плівкове покриття.
Догляд за рослинами полягає в підтримці необхідної температури повітря, вологості грунту і повітря, боротьбі з бур'янами, шкідниками і хворобами. Урожай знімають двічі на тиждень. Він становить в плівкових теплицях 15-18 кг / м2. У парниках - 12- 18 кг з парникової рами і 12-14 кг / м2 під плівковим покриттям.
Великих і смачних врожаїв!