Купити насіння ячменю можна зробивши замовлення на на сайті.
Додавайте обраний товар в корзину, і відправляйте заявку на насіння ячменю. З Вами зв'яжеться менеджер для уточнення деталей замовлення на насіння ячменю, його оплати та доставки.
Насіння ячменю від виробника - різна фасовка - біг-беги по 1 тонні і мішки по 50 кілограм.
Насіння ячменю врожаю 2021 року, не протруєне.
Насіннєвий завод і склад відвантаження нахадітся за адресою:
13425, Житомирська область, Андрушівський район, с. Зарубинці
• Вегетаційній період - 60-110 днів.
• Після сівби сходи з'являються за 6-9 днів.
• Через 12-15 днів після сходив починається кущіння, а через 30-40 днів - стеблування.
• Енергія кущіння вища, ніж у пшениці та вівса.
• В посівах продуктивна кущистість звичайно становить 2-3. Висока кущистість не бажана для пивоварного ячменя.
• У ячменю кущіння необмежене стадійно і пагоноутворення за інтенсивного зволоження може продовжуватися тоді, коли перші пагони досягли повної стиглості. Внаслідок цього в дощову погоду достиглий стеблостій зростає пагонами пізнього кущіння.
• Від виколошування до воскової стиглості 30-45 днів, налив та достигання зерна займає 20-25 днів.
• Типово самозапильна рослина довгого світлового дня. В умовах гострої посухи запліднення відбувається до виколошування або останнє може і не відбутися.
• Насіння починає проростати при температурі 1-3 С, сходи в польових умовах можуть з'являтися при 4-5 С.
Сходи витримують заморозки до -3-4 С, при температурі -6-8С спостерігається пожовтіння листків.
• Транспіраційний коефіцієнт - 350-450.
• Дефіцит вологи під час кущіння знижує проективну кущистість, викликає значну асинхронність розвитку пагонів.
• Посуха від колосіння до достигання знижує виповненість зерна.
• Але кращими є структурні родючі ґрунти з глибоким гумусовим шаром та рН 6.0-7.5. Деякі сорти добре ростуть при більшій кислотності.
• Чутливий до надмірного зволоження і дуже знижує врожайність на періодично заболочуваних ґрунтах з високим стоянням ґрунтових вод.
• На піщаних ґрунтах росте гірше, ніж жито і овес, бо має гірше розвинену кореневу систему і нижчу її засвою вальну здатність та короткий період інтенсивного росту.